Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Ατάκες συνέχεια

Είμαι μαμά σημαίνει...Υπερηφανεύομαι για τα κατορθώματα, τις εκφράσεις και τα λογάκια του παιδιού μου! Λίγο πολύ όλες οι μανούλες γίνονται κουκουβάγιες!

 

#6        Τον χειμώνα που πρωτοξεκίνησε βρεφονηπιακό, αρρώσταινε κάθε μήνα… Για να δεχτεί να πίνει το φάρμακό του, συνήθως του δίναμε μετά μια καραμελίτσα. Όταν όμως είχε γίνει καλά, συνέχιζε να λέει: «Είμαι άλωστος, θέλω φάμακο!». Ο πονηρούλης ήθελε καραμέλα!
#7         Πάω να πάρω το παιδί από τον βρεφονηπιακό και παρκάρω κανονικά το αυτοκίνητο παράλληλα στο πεζοδρόμιο και ανάμεσα από άλλα δυο αμάξια. Όταν ο μικρός το βλέπει, αναφωνεί: «Ο μπαμπάς το πά(ρ)καρε!», «Όχι βρε, ο μπαμπάς είναι στη δουλειά! Ξέρει και η μαμά να παρκάρει ωραία το αυτοκίνητο…!!!».
#8       Στο σχολείο μαθαίνουν πολλά πράγματα…, μια μέρα μου πέταξε την ατάκα λίγο πριν το μεσημεριανό: «Πεινάμε- πεινάμε θέλουμε να φάμε!», χτυπώντας τα χεράκια του στο τραπέζι.
#9        Όταν δεν καταλαβαίνει τι του λέμε ή δεν θέλει να καταλάβει, ρωτάει «ε;!», του εξηγούμε πάλι πιο αργά αλλά ξαναρωτάει «ε;!» κι αυτό μπορεί να επαναληφθεί για πολυυυύ…
#10      Κορυφαίο σε συνάρτηση με το προηγούμενο: Ζητάει συνέχεια ο μικρός παγωτό από τον μπαμπά του ο οποίος του εξηγεί δυο τρεις φορές ότι θα φάμε παγωτό αργότερα το απόγευμα. Ο μικρός επιμένει ακόμα, «Θέλω παγωτό!», κι ο μπαμπάς του πετάει το φοβερό, «ε;!», ο μικρός ξαναλέει «Θέλω παγωτό», κι ο μπαμπάς του ξαναρωτά «ε;!». «θέλω παγωτό», «Ε;!»…  Μπαμπάς – γιος: 1-0.
#11         Όταν θέλει να του γίνει το χατίρι αλλά πιο πριν έχει κάνει ζημιά ή σκανταλιά, μου χαμογελά και λέει: «Είμαστε χαλούμενοι (=χαρούμενοι) εμείς!»…. (είναι αυτός ένας κατεργαράκος!)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget